Smartlog v3 » Om fagforeninger, a-kasser og arbejdsmarked » Færre eller flere ledige i 2011?
Opret egen blog | Næste blog »

Om fagforeninger, a-kasser og arbejdsmarked

Blog om uddannelse, job, fagforeninger & a-kasser

Færre eller flere ledige i 2011?

8. Jan 2011 00:02, JOB

2010 er gået og selvom mange har oplevet at miste jobbet og flere har haft svært ved at finde nyt, så er arbejdsløsheden ikke så høj som mange havde frygtet, da krisen for alvor ramte Danmark. Faktisk har ledigheden det sidste halve år været rimelig stabil. Det er i sær unge, ufaglærte, håndværke og folk i det såkaldte udkants Danmark, der har svært ved at finde job i øjeblikket.

Men hvordan kommer det så til at gå i det nye år? Det er der mange bud på. Der synes dog rimelig stor enighed om at det værste er overstået. Vi kommer nok ikke til at se en ny voldsom stigning i arbejdsløsheden i 2011. Nogle mener endda, at vi kommer til at se en lille bedring i løbet af året. Men alt det afhænger af udviklingen i økonomien både herhjemme og ikke mindst i udlandet. Allerede nu ser vi tegn på små bedringer i lande som USA, Tyskland og Sverige som vi eksportere end del til. Men opstamninger i det offentlige forbrug herhjemme og rundt omkring i Europa, hvor de er meget hårdere ramt, end vi er, kan dræbe det spirende opsving.

Den bedre situation på arbejdsmarkedet har fået strømningen af nye medlemmer til de store fagforeninger og a-kasser, som ellers fik mange nye medlemmer i starten af krisen, til at stilne af. Men som situationen er nu er det alt for tidligt, at ånde lettet op. Mange risikerer stadigt at blive arbejdsløse, og så er det rigtigt ærgerligt ikke at være med i en a-kasse eller fagforening. Er du ikke med i en a-kasse og har indbetalt i en længere periode (ca. 1 år), så kan du ikke få dagpenge. Her du selv opsparing eller ejer værdier i form af bil egen bolig eller kontanter, så kan du måske heller ikke få bistandshjælp eller anden form for understøttelse, og så står du helt uden indkomst. Så skynd dig at melde dig en, hvis du ikke allerede er! Fagforeninger hjælper dig også med regler og os videre, hvis du skulle blive fyret, eller være så heldig at få nyt job.

Det nye år byder også på et valg. Uanset hvilken regering vi får efter valget, så er det dog tvivlsomt, at det har den store betydning for ledigheden. 2011 bliver på mange måder et spændende år for jobmarkedet.

Relaterede