Smartlog v3 » Om fagforeninger, a-kasser og arbejdsmarked » Fagforeninger: Løn er ikke vigtigst for ledige
Opret egen blog | Næste blog »

Om fagforeninger, a-kasser og arbejdsmarked

Blog om uddannelse, job, fagforeninger & a-kasser

Fagforeninger: Løn er ikke vigtigst for ledige

20. Jan 2013 23:49, JOB

Ledige lægger mere vægt på, at de kan bruge deres færdigheder, end på løn, når de søger job. Det viser ny undersøgelse.

Det er af større betydning for ledige, at de kan bruge deres kvalifikationer og bruge deres tid meningsfyldt, end hvor høj lønnen er.

Det viser en undersøgelse, som fagforeningerhar gennemført for nylig. Cirka 325 medlemmer har deltaget. De har været ledige i mindst halvandet år og er omfattet af akutpakken. De ledige er siden afmeldt som dagpenge-ledige, for eksempel fordi de har fået arbejde, er sygemeldt eller andet.

Det er interessant, at lønnen ikke er det, der har størst betydning for vores medlemmer. Det peger på, at der ikke er hold i påstanden om, at folk generelt ikke gider arbejde for lav løn, siger fagforeninger.

Man glemmer pension

Spørgsmålet, om det kan betale sig for ledige at arbejde for en forholdsvis lav løn, er blandt andet blevet diskuteret i TV2's indslag om Hvalsø Savværk, der i første omgang ikke kunne besætte to ledige job. Da historien kom frem i TV, blev virksomheden oversvømmet af ansøgere, men ifølge ejeren meldte nogle fra på grund af lønnen.

Jeg tror godt, at ledige ved, at arbejde er andet end løn. Det er kolleger, det er mulighed for at udvikle sig, det er at være fri af det offentlige system, siger fagforeninger.

I virkeligheden er præmissen forkert, når man taler om lav løn eller dagpenge. Man glemmer blandt andet pension, som fagforeninger fortalte i går. Man skal også huske, at dagpenge efterhånden kun er en stakket frist. I realiteten skal man også sammenligne en forholdsvis lav løn med kontanthjælp - eller ingen indtægt overhovedet, siger fagforeninger.

Relaterede